Skip to main content

Kulturnatten: Oplev en ekstraordinær koncertoplevelse, der hylder musikkens kraft som kilde til demokratisk samhørighed og forståelse.

Mød Niels Lan Doky med et band af internationale jazzmusikere på Kulturnatten. Det sker på Den internationale højskole. Deltagelse er gratis, men kræver billet. Der opkræves en no show fee og det er kn muligt at hente to billetter.

Dato: 29 september 2023
Tid: 21.00 – 22.15
Sted: FN-salen på Den internationale højskole

Montebello Allé 1, 3000 Helsingør

Hvordan kan jazz være demokratisk?
Det – og meget mere – får du svar på d. 29. september 2023, hvor den verdenskendte jazzpianist og komponist, Niels Lan Doky, er klar til at levere en uforglemmelig musikalsk aften på Den internationale højskole i Helsingør.

Niels Lan Dokys musikalske dygtighed og evne til at fusionere jazzens rige traditioner med moderne udtryk har gjort ham til en af de mest respekterede og anerkendte jazzmusikere verden over. Dette er en enestående mulighed for det danske publikum til at opleve Niels Lan Doky og hans musikalske genialitet live på scenen. Hans koncerter er kendt for at skabe intime og uforglemmelige øjeblikke for alle musikelskere.

Band

  • Nils Lan Doky (piano/DK,US,VN)
  • Graig Earle (bass/CA)
  • Jonas Johansen (drums/DK)
  • Fredrik Kronkvist (alto sax/SE)

En aften med virtuositet og lidenskab
Niels Lan Doky og hans internationale ensemble vil præsentere en koncertoplevelse, der udforsker jazzens evne til at bringe folk sammen. Musikken vil trække tråde fra forskellige kulturer og traditioner, og improvisationens frihed vil blive hyldet som et symbol på demokrati i handling.

Niels Lan Doky har i årtier arbejdet på tværs af kulturer og genregrænser for at fremme jazzens magt som et universelt sprog. “Jazz er en kollektiv og interaktiv kunstform, men musikken er bare et sprog – ikke historien i sig selv. Vi bruger sproget til at fortælle historierne – og til at kommunikere. Derfor kan man sige, at enhver samtale er en form for jazz. Jazz er frihedens og samarbejdets sprog, og livet i sig selv er den ultimative improvisation”, forklarer Niels Lan Doky om baggrunden for foredragskoncerten.

Dette arrangement er skabt i samarbejde mellem Elsinore 2032, International People’s College, Niels Lan Doky International Jazz Collective og Magnae Vitae Trust for Culture and Leisure