Skip to main content

Fem arrangementer på stribe. Med forfattere, kunstnere, musikere og politikere. Kulturnatten i Helsingør 2022 var den oplagte aften at levere kultur til folket.

Et af foreningens medlemmer, Jesper Bækgaard, fulgte med sit kamera arrangementerne rundt i byen.

HAN fylder 10 år – mød Michael Elmgreen til en samtale om køn og kunst

Ikke bare i de tomme værftshaller, men i hele Helsingør gav det genlyd, da kunstnerduoen Dragsted & Elmgreen for ti år siden skabte kunstværket HAN. Debatten i Dagbladet vendte byens folkesjæl på vrangen og afdækkede homofobiske understrømme. Men som kun kunsten kan, når den er bedst, indvarslede HAN en ny æra for Helsingør som kulturmetropol. Mød den ene af kunsterne, Michael Elmgreen og chefredaktør Josephine Vedel i en samtale om køn og kunst, her ti år efter HAN kom til byen.

STED: VÆRFTETS MADMARKED


Mød Stine Askov og del litteraturtips i byens boghandel – Rumhelt spiller live

Boghandelen i Helsingør er vigtig omdrejningspunkt i romanen Nøjsomhed fra 2022. Bogens hovedperson sætter gule sedler med korte anmeldelser på butikkens bogrygge og skaber nærmest kult blandt kunderne. Mød Stine Askov i samtale med Aslak Gottlieb og sæt selv gule sedler på bogryggene i Bog & Idé. Det lokale kultband, Rumhelt, spiller live og Wines of Langedouc byder på et glas vin.

STED: BERGMANN BOG & IDÉ, STENGADE 23


Skumsprøjt mellem linjerne – forfattersamtale med Carsten Jensen

Hav og søfart spiller en afgørende rolle i Carsten Jensens nøgleroman Vi, de druknende. Fortællingen tager sit udgangspunkt i Marstal, hvor Carsten Jensen er født og har tilbragt halvdelen af sin barndom. Med afsæt i værket taler vi om skibsfartens mytologiske betydning i en havneby og hvordan den har givet inspiration til store litterære fortællinger i det hele taget. Aslak Gottlieb er vært og styrer seancen, så du som publikum får mulighed for selv at tage del.

Efter samtalen er der åbent hus, hvor virksomhedens ansatte viser rundt og beretter historierne bag de mange udstillede skibsmodeller. Med avanceret virtual reality-udstyr får du mulighed for at gå en simuleret tur på en australsk forskningsibryder eller se hvor højt op, de tør komme om bord på verdens største vindmølle-installationsskib.

Der bliver vist film og 3D animationer om virksomhedens vores seneste projekter og nybygninger. Endelig er der mulighed for gensyn med film og dele af udstillingen fra Museet for Søfart om polarskibet Nella Dan.

STED: KNUD E. HANSEN, CLAESSENSVEJ 1

 


Hvad er kultur for en fisk? – kulturpolitisk paneldebat med lokale folketingskandidater

Helsingør er kendt for at være en af de kommuner i landet, som bruger flest penge på kultur. Men hvad tænker vores folketingspolitikere egentlig om sagen? Hvad er kultur for dem? Hvorfor skal det offentlige investere penge i kultur? Hvem skal investeringerne komme til gode? Og hvad mener de om, at Helsingør skal ansøge om at blive Kulturhovedstad i 2032? Debatten bliver styret af chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis, Palle Høj, som også giver mulighed for at publikum kan blande sig og komme i direkte dialog med de lokale folketingskandidater Birgitte Bergman (K), Kari Jørgensen (V), Henrik Møller (S), Christian Holm Donatzky (R)

STED: BARNADO, BRAMSTRÆDE 5

 

Afterparty med Suwalski og Solomon

Slut Kulturnatten af med cocktails og godt selskab når verdensmusikkunsterne Katrine Suwalski og Ayi Solomon improviserer over Kulturnattens tema, FISK. Katrine er jazz-saxofonist og har gennem en årrække spillet sammen med multi-percussionisten Ayi Solomon. Deres lyd er afrikansk inspireret, men forvent at vi kommer godt rundt i de rytmiske genrer, når duoen byder på deres helt egen musikalske bouillabaisse.

STED: BARNADO, BRAMSTRÆDE 5